Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

În luna septembrie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative la care au participat peste 2.300 de elevi din județ.

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezenți în unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în rural.

Elevilor le-au fost prezentate implicațiile legale ale unui comportament violent,  modalitățile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a..

Discuțiile au inclus de asemenea aspecte legate de consecințele care derivă din consumul de droguri, inclusiv din perspectiva riscului implicării în comiterea și a altor fapte de natură penală sau, deopotrivă din perspectiva riscului victimizării.

Focusul principal al activităților desfășurate este formarea unui comportament responsabil, pe baza prezentării și însușirii informațiilor privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

În mod deosebit, toate întâlnirile polițiștilor cu elevii au drept scop eliminarea formalismului și încurajarea dialogului, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel și campaniile de informare, pe întreg parcursul anului școlar 2024 – 2025, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și al celorlalți parteneri instituționali cu responsabilități în ceea ce privește siguranța.


 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

astăzi, 19:45

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

astăzi, 19:10

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...

Neglijența în bucătărie a provocat incendii în două apartamente din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:30

Primul eveniment s-a înregistrat într-un bloc de pe strada Aleea Nucului. Alarma a fost dată de vecinii care au văzut că iese fum din apartamentul de la parter. Ajunși la caz cu dou...