Şcoala vocaţională de muzică într-o nouă dimensiune educaţională (II)

Şcoala vocaţională de muzică într-o nouă dimensiune educaţională (II)

O săptămână (12-16 noiembrie 2018) definită de farmecul muzicii, de ospitalitate şi de un schimb de experienţă educaţional şi cultural deosebit s-a încheiat vineri, în Sala de festivităţi "George Holca" a Liceului de Artă "Ştefan Luchian", cu un recital vocal-instrumental susţinut de elevi, în aplauzele încărcate de emoţie ale celor doi parteneri implicaţi în Proiectul Erasmus+ "Muzic School in a new dimension of education", Musical School "Stevan Hristić" Kruševac – Republica Serbia şi Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani.

Cele patru cadre didactice din Republica Serbia, Svetlana Aleksić - director/consilier şcolar, Sladjana Djokić - profesor de teoria muzicii, Jelena Nikolić - profesor de solfegiu şi Jelena Dimić - profesor de cor şi solfegiu, au apreciat efortul organizatorilor proiectului, coordonat de profesor Oana-Maria Vasilache, împreună cu director Beatrice-Cătălina Păpădie şi director adjunct Ionuţ Manta.

Au fost remarcate pregătirea profesională deosebită a cadrelor didactice, programul de lucru minuţios planificat, calitatea orelor la disciplinele de specialitate şi la atelierele de lucru (Curriculum Naţional şi sistemul educaţional românesc, managementul organizaţional, metode de predare şi management, proiecte eTwinning) şi job-shadowing (Orchestra claselor IX-XII, Corul claselor V-VIII), similarităţile între tehnicile şi metodele de predare, amabilitatea şi, nu în ultimul rând, ospitalitatea românilor, care a contribuit în mare măsură la atmosfera favorabilă desfăşurării proiectului şi la reuşita acestuia.

Ospitalitate al cărei punct culminant l-a constituit, în cadrul recitalului care a urmat evaluării abilităţilor şi competenţelor dezvoltate de către participanţi, intrerpretarea de către eleva Andreea Rotariu, din clasa a VIII-a A, a melodiei "Jutro", aparţinând cunoscutei interprete de muzică pop Jelena Tomašević.

Dincolo aprecierea faptului că obiectivele strict profesionale au fost atinse în totalitate, oaspeţii din Republica Serbia au remarcat atmosfera destinsă din cadrul orelor de studiu, farmecul inedit al Liceului de Artă "Ştefan Luchian", relaţia deosebită între elevi şi profesori, şi au propus iniţierea şi organizarea unui proiect pe teme de folclor, descoperind multe puncte comune între manifestările folclorice ale celor două popoare. Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani a parcurs o săptămână în care muzica s-a dovedit a fi un limbaj universal, cel mai desăvârşit translator al vibraţiei sufletului omenesc.

(Profesor Mihaela Arhip, responsabil comisia de promovare a imaginii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani)











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...