Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani (fotogalerie)

Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani (fotogalerie)

În perioada 4 - 10 iulie 2021, trei cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Gheorghe" din Botoșani, și anume prof. Șcarlii Ioana, prof. Țifrea Corina Mariana și prof. Rîznic Marius, au participat la cursul „Tablets and Smartphones: Using mobile device as educational tools".

Cursul face parte din proiectul FAITH (credința) – Foster ability, inclusion, tenderness, harmony, proiect cu finanțare europeană, în cadrul programului Erasmus +, Actiunea K1 și a avut loc în Valencia, Spania.

Obiectivul cursului a fost dezvoltarea competențelor de utilizare a device-urilor în procesul instructiv educativ la un număr de cel puțin 10 profesori (3 direcți și restul indirecți) până la finele anului școlar 2022 - 2023.

La curs au participat mai multe echipe cu profesori din România, Germania, Cipru și Cehia. Acest curs a urmărit instruirea profesorilor participanți în folosirea tehnologiei în cadrul orelor și aplicarea cunoștințelor TIC, prin teme și materiale, device-uri, prin jocuri și quizzuri, gestionarea unei clase virtuale și folosirea unor aplicații educaționale.

În urma cursului, furnizat de EUROPASS Teacher Academy, cadrele didactice au descoperit cum se pot integra diferite platforme/aplicații educaționale în activitatea didactica (miro.com, kahoot.com, visme.co, learningapps.org, edpuzzle.com, goosechase, genially), putând astfel îndruma elevii să utilizeze în mod conștient și responsabil platforme social media.

De asemenea, profesorii participanți la aceasta mobilitate au prezentat elemente ce definesc cultura românească, dar au aflat și informații noi despre cultura si sistemele educaționale ale țărilor participante la curs.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
927

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9153

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...