Șase școli din județul Botoșani, incluse pe lista unităților de învățământ care beneficiază de programul „Masa Caldă”

Șase școli din județul Botoșani, incluse pe lista unităților de învățământ care beneficiază de programul „Masa Caldă”

Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unități-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Dintre acestea, șase sunt din județul Botoșani, potrivit listei publicate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Practic, a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Unitățile de învățământ incluse în programul „Masa Caldă” sunt Liceul cu Program Sportiv, din municipiul reședință de județ, Liceul Tehnologic „Plopenii Mari” din Ungureni, Școala Gimnazială nr. 1 din Hudești, Școala Gimnazială nr. 1 Orășeni-Deal, Școala Gimnazială nr. 1 din Ungureni și Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora.

„Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19. Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 - 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an”, se menționează în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1106

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9641

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...