S-au decis scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Botoșani, începând cu 17 mai. Cinci localități rămân în scenariul „galben”

S-au decis scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Botoșani, începând cu 17 mai. Cinci localități rămân în scenariul „galben”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Botoșani a aprobat, vineri, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Botoșani, pentru perioada 17 mai 2021 – 21 mai 2021.

Aceste scenarii se vor actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină.  

Începând de luni, 17 mai 2021, din totalul celor 479 unități de învățământ din județul Botoșani, 455 vor funcționa în Scenariul 1 („verde”), în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mia de locuitori. Acest lucru presupune prezența fizică a tuturor elevilor și a preșcolarilor în sălile de curs.

În municipiul Botoșani, prezența fizică a tuturor elevilor și preșcolarilor în unitățile de învățământ  va fi permisă și săptămâna viitoare, datorită menținerii incidenței cazurilor de Covid-19 sub pragul de 1 la mia de locuitori.

Alte 24 de unități de învățământ din județul Botoșani vor funcționa, săptămâna viitoare, în Scenariul 2 („galben”), acolo unde rata de infectare depășește pragul de 1 la mia de locuitori. Este vorba despre localitățile Brăești, Corlăteni, Roma, Todireni și Vlădeni.

Scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Botoșani poate fi consultat accesând următorul link: https://isjbotosani.ro/wp-content/uploads/2021/05/adresa-ISJ-HCJSU-29.pdf

 

Spune-ne opinia ta