Rezultate slabe obţinute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat!
BOTOSANI

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a publicat, vineri, statistica pe medii şi note obţinute de elevii de clasa a XI-a şi a XII-a care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat.

Rezultate slabe obţinute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat!

La clasa a XII-a procentul de promovabilitate a fost de 38,39%. Nu a fost obţinută nicio medie de 10, în timp ce 57,17% dintre liceeni au obţinut medii între 1 şi 4,99.

La clasa a XI-a procentul de promovabilitate a fost mai scăzut, de 34,54%. Şi procentul celor care au obţinut medii între 1 şi 4,99 a fost mai ridicat, de 64,46%.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Vezi AICI statistica pe tranşe de medii şi note!

 

 

 

Spune-ne opinia ta