Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 74,12% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare este 76,2%, comparativ cu anul școlar anterior când a fost 68,3%.

7 eleve au obținut media 10 la examenul de maturitate, 5 fiind absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, respectiv Brumă Raluca Ștefania, Crețu Elena Cristiana, Culidiuc Maria, Iurea Andreea Irina și Iurea Mihaela Cezara, Horopciuc Veronica fiind absolventa Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani și Gîrțu Anamaria Adelina de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi. Astfel, județul Botoșani își păstrează locul în topul primelor județe raportat la numărul mediilor de 10.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 1356 de contestații, dintre care 619 au fost la disciplina Limba și literatura română, 345 de contestații au fost la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 392 de contestații au fost înregistrate la proba la alegere (proba Ed)).

În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 33,06% dintre candidați au primit o notă mai mare cu 0,5 p, 31,72 % au avut nota mărită cu 0,5-1p, 9,85% au avut nota mărită cu mai mult de 1 punct, și doar 1% dintre candidați au primit o notă  mai mare cu 1,5 puncte. Au fost și situații de micșorare a notei inițiale, 24,37% dinte candidați primind note micșorate cu 0,5 până la 1,5 puncte. La proba obligatorie a profilului  55,49% dintre candidați au primit nota mai mare cu până la 1,5 puncte, iar 44,51% au primit o notă micșorată. În ceea ce privește proba la alegere a profilului, 62,97% dintre candidați au primit o notă mai mare cu până la 1 punct, și 37,03% au avut nota micșorată.

„Felicităm absolvenții care au obținut rezultate excepționale la examenul de bacalaureat, precum și pe toți cei care l-au promovat. Dorim mult succes la admiterea în învățământul superior, la integrarea în câmpul muncii și în viață, tuturor absolvenților. Mulțumim fiecărui coleg profesor și informatician implicat în buna organizare și desfășurare a examenului. Mult succes, în continuare”, este mesajul inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Bogdan Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
367

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
571

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
349

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...