Rezultatele finale la Evaluare Națională, după contestații. Procentul de promovabilitate este de 75,6%

Rezultatele finale la Evaluare Națională, după contestații. Procentul de promovabilitate este de 75,6%

La examenul de Evaluare Națională, în județul Botoșani, rata de participare a fost de 95% la Limba și  literatura română și de 94,9% la Matematică. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 75, 5% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare  este 75,6%, comparativ cu media națională de 82,4%.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 285 de contestații, dintre care 180 au fost la disciplina Limba și literatura română și 105 au fost înregistrate la disciplina Matematică. În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 82 de candidați au primit o notă mai mare, iar la disciplina Matematică 52 de candidați au primit o notă mai mare.

Au primit o notă micșorată, în urma soluționării contestațiilor, 73 de candidați – la disciplina Limba și literatura română și 28 de candidați la disciplina Matematică.

Numărul absolvenților care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională nu s-a schimbat după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală de la Evaluare Națională – 80% - şi media anilor de gimnaziu - 20%. Între 4 şi 11 iulie, va avea loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții de clasa a VIII-a şi părinții acestora, asistați de diriginți.

„Atragem atenția că orice opțiune greșită poate duce la o repartizare nedorită. Pe 14 iulie se va derula repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023. Felicitări tuturor absolvenților, succes la următoarea etapă -  admiterea în învățământul liceal și alese mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit pe candidați”, precizează Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1655

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1165

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
323

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...