Rezultatele finale la Evaluare Națională, după contestații. Procentul de promovabilitate este de 75,6%

Rezultatele finale la Evaluare Națională, după contestații. Procentul de promovabilitate este de 75,6%

La examenul de Evaluare Națională, în județul Botoșani, rata de participare a fost de 95% la Limba și  literatura română și de 94,9% la Matematică. Rata de promovare la nivelul județului Botoșani a fost 75, 5% înainte de contestații, iar după contestații, rata de promovare  este 75,6%, comparativ cu media națională de 82,4%.

La nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 285 de contestații, dintre care 180 au fost la disciplina Limba și literatura română și 105 au fost înregistrate la disciplina Matematică. În urma soluționării contestațiilor, la disciplina Limba și literatura română, 82 de candidați au primit o notă mai mare, iar la disciplina Matematică 52 de candidați au primit o notă mai mare.

Au primit o notă micșorată, în urma soluționării contestațiilor, 73 de candidați – la disciplina Limba și literatura română și 28 de candidați la disciplina Matematică.

Numărul absolvenților care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională nu s-a schimbat după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală de la Evaluare Națională – 80% - şi media anilor de gimnaziu - 20%. Între 4 şi 11 iulie, va avea loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții de clasa a VIII-a şi părinții acestora, asistați de diriginți.

„Atragem atenția că orice opțiune greșită poate duce la o repartizare nedorită. Pe 14 iulie se va derula repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023. Felicitări tuturor absolvenților, succes la următoarea etapă -  admiterea în învățământul liceal și alese mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit pe candidați”, precizează Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
442

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
381

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
286

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...