Replică inedită. Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru a cumpăra cărți

Replică inedită. Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru a cumpăra cărți

Zeci de persoane au stat la rând, joi după-amiază, pentru a cumpăra cărți de la Librăria „Luceafărul”, din municipiul Botoșani. Acțiunea a fost organizată ca replică pentru situația înregistrată săptămâna trecută în benzinării.

Inițiativa aparține cadrelor didactice ale Grădiniței nr. 22, care au lansat provocarea pe rețelele de socializare. Au participat inclusiv reprezentanți ai instituțiilor statului.

„Mi-am ales o fetiță extraordinară, dintr-o mare de copii extraordinari și i-am dăruit o carte de povești, iar mămica ei mi-a dăruit și mie o carte a Irinei Binder. Incredibil, unic și prețios momentul!”, a spus Ada Macovei, inspectorul școlar general.

„Trăim vremuri atât de tulburi și atât de încrâncenate, încât doar recursul la cultură rămâne cea mai sigură ancoră a existenței noastre. M-am bucurat să văd că la coadă la cărți au stat botoșăneni de toate vârstele, chiar și copii de grădiniță. Asta ne arată că avem viitor!”, a transmis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

„Cartea, deși nu s-a scumpit, ocupă un loc important în viețile noastre și ale copiilor noștri!”, a fost mesajul Mihaelei Vizitiu, profesor de învățământ preșcolar la Grădinița nr. 22.

 

Spune-ne opinia ta