Reacția unui profesor botoșănean cu privire la programarea simulării examenului de Bacalaureat, exact după trecerea la ora de vară: „O nouă bătaie de joc la adresa elevilor, racheta rusească a Ministerului Educației”

Reacția unui profesor botoșănean cu privire la programarea simulării examenului de Bacalaureat, exact după trecerea la ora de vară: „O nouă bătaie de joc la adresa elevilor, racheta rusească a Ministerului Educației”

În noaptea de 26 spre 27 martie, România trece la ora de vară, moment în care ceasurile se dau înainte cu o oră. Adică, ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar noi, cum se spune din bătrâni, vom „dormi mai puțin”. Această modificare în ceasul biologic al organismului produce schimbări la nivel psihic și emoțional. Chiar imediat după această schimbare urmează simulările examenului de Bacalaureat, programate de Ministerul Educației.

Cu privire la această situație, profesorul Daniel Botezatu, fost inspector școlar general și în momentul actual profesor de istorie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, a declarat că această situație este „o nouă bătaie de joc la adresa elevilor, racheta rusească a Ministerului Educației”.

„Medicii, psihologii, chiar psihiatrii spun că această măsură are efecte negative asupra oamenilor, fiind necesare câteva săptămâni până când organismul uman se adaptează și își reglează ceasul biologic. Nu pare a fi o problemă pentru Ministerul Educației, care a programat simularea examenului de bacalaureat exact în zilele imediat următoare trecerii la ora de vară. Prostie, ignoranță, nepăsare, omisiune? Cred că puțin din toate, dar cei afectați vor fi elevii, ale căror organisme vor reacționa negativ la dublul stres: o oră mai puțin de somn și evaluări la standarde înalte”, a declarat Daniel Botezatu.

Mai mult decât atât, cadrul didactic a spus că este vorba despre o chestiune elementară docimologică la care, din nou, „ministerul a rămas corigent”.

„Chiar nu e în ministerul ăsta un cap limpede care să anticipeze efectele contrarii ale unor măsuri luate pe genunche? O chestiune elementară docimologică la care, din nou, ministerul a rămas corigent. Pe spinarea a câtorva zeci de mii de elevi din anii terminali, ale căror rezultate, eventual negative, pe baza stresului, le vor induce angoase. Lor, dar și părinților! Rușine, domnule ministru”, a adăugat Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1190

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9776

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...