"De vorbă cu personalitățile locale": Pompierul maratonist Iulian Rotariu, invitatul Penitenciarului Botoșani

Miercuri, Penitenciarul Botoșani este gazda activității "De vorbă cu personalitățile locale", având ca invitat special pe plutonier major Iulian Rotariu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean "Nicolae Iorga" Botoșani.

"De vorbă cu personalitățile locale": Pompierul maratonist Iulian Rotariu, invitatul Penitenciarului Botoșani

"Viitorul ni-l putem modela după cum vrem. 
Viaţa este un lut căruia voinţa îi dă forma."
 (L. Rebreanu)

Miercuri, 20 iunie 2018, începând cu ora 13.30, Penitenciarul Botoșani este gazda activității "De vorbă cu personalitățile locale", având ca invitat special pe plutonier major Iulian Rotariu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean "Nicolae Iorga" Botoșani.

Având în vedere faptul că executarea pedepselor privative de libertate în unitățile penitenciare presupune, într-o oarecare măsură, izolarea temporară de comunitate, intervenţia recuperativă derulată cu persoanele condamnate se realizează respectând principiul deschiderii către comunitate, urmărindu-se, în egală măsură, atât diminuarea cauzelor infracţionale, cât şi pregătirea revenirii în colectivitate.

Această întâlnire va urmări promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane precum: dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin  efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa, constituie subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
22

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...