Botoșani - Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională - 69,26%!

La nivelul județului Botoșani, din totalul de 3948 elevi înscriși la Evaluarea Națională, s-au prezentat 3760 (procent de 95,24%). Dintre cei care au susținut examenul, au obținut medii peste 5 un număr de 2604 elevi (promovabilitate de 69,26%), în timp ce 1156 de elevi au primit note între 1 și 4,99.

La nivelul județului, 6 elevi au obținut nota maximă - 10. Alți 298 au fost obținut medii între 9 și 9,99 (7,93%), 412 elevi se află în categoria mediilor cuprinse între 8 și 8,99 (10,96%), iar 578 de elevi au reușit să obțină medii între 7 și 7,99 (15,37%). 

 

Cel mai mare procent al elevilor care au promovat examenul - 700 - se află în tranșa 6-6,99 (18,62%). Medii între 5 și 5,99 (15,22%) au obținut 610 elevi.

De asemenea, în acest an, pe probe de concurs, au fost obținute 59 de note de 10 la Limba și literatura română și doar 32 de note de 10 la proba de Matematică.

Anul trecut, înainte de contestații, procentul de promovare la nivelul județului Botoșani a fost de 73,51%, după contestații procentul ajungând la 73,56%. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

astăzi, 19:50

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

astăzi, 19:30

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

astăzi, 18:59

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...