"Ce nu ţi se spune la şcoală", un video realizat de un IT-ist român, despre sistemul de învățământ din România!

A fost în internshipuri la Facebook şi Google, iar peste câteva săptămâni urmează să plece la un altul, la Google, în SUA. Tânărul a făcut un video numit "Ce nu ţi se spune la şcoală" pe care l-a potat pe canalul său de Youtube şi în care vorbeşte despre educaţie, bani, facultăţile văzute ca business şi Bacalaureat.

"Ce nu ţi se spune la şcoală", un video realizat de un IT-ist român, despre sistemul de învățământ din România!

 Cristian Dascalu  Foto: Facebook

Cristian Dascălu este un masterand la Informatică din Bucureşti care a făcut un video despre ce crede el că nu li se spune tinerilor la şcoală şi la facultate. Înregistrarea are puţin peste trei minute şi a fost postată pe canalul de Youtube al tânărului.

"Trebuie să fii deschis şi să priveşti lumea ca pe un loc pe care poţi să-l explorezi şi atunci să încerci să înveţi de la fiecare persoană", e de părere Cristian Dascălu, un masterand la Informatică din Bucureşti.

Mesajul înregistrării făcute de Cristian e să le arate elevilor, studenţilor şi părinţilor că e important şi necesar ca, pe lângă informaţiile care li se oferă, să caute ei înşişi altele, să se documenteze singuri: „să facă oamenii să înţeleagă că trebuie să ceri, şi nu să scrii după dictare, fără să te întrebi de ce e aşa, de ce lucrurile nu stau invers. Şi ca societate ne-ar ajuta să punem mai multe întrebări“. El spune „mulţi aşteaptă să li se dea“ informaţii şi privesc sistemul de învăţământ ca o „lumină supremă spre educaţie“.

„Sunt multe de îmbunătăţit în sistemul din România, e loc de mai bine“, consideră tânărul. Mai crede că e cazul ca oamenii să se implice, să schimbe lucrurile şi nu să mai aştepte. „Dacă doar aşteptăm, o să rămânem dezamăgiţi”, adaugă acesta.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...