Promovarea învățării spre o economie verde, formare profesională pentru botoșăneni! (Foto)

 În cadrul proiectului vor fi acordate subvenții tuturor participanților care parcurg un program de formare profesională.

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO a lansat, miercuri, 29 octombrie 2024, proiectul Pivot – Promovarea învățării spre o economie verde, ocuparea și facilitarea tranzițiilor profesionale și digitale.

Peste 600 de angajați, din Regiunea Nord-Est, vor beneficia de o șansă de dezvoltare și recalificare profesională prin intermediul proiectului PIVOT, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Educație și Ocupare 2021–2027.

Proiectul este implementat în perioada 1 septembrie 2024 – 31 august 2027. 

Obiectivul general al proiectului vizează actualizarea competențelor specifice, digitale și verzi, pentru 603 angajați, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, din regiunea Nord-Est, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi compețențe profesionale, pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă, prin participarea la programe integrate de formare profesională și consiliere profesională.

Roxana Ateșoae, managerul de proiect, a realizat prezentarea proiectului PIVOT, cu accent pe componenta verde și digitală a acestuia.

 „Centrul de Dezvoltare Socială T&CO (CDS) are o tradiție de peste 10 ani în implementarea proiectelor cu finanțare europeană și în formarea profesională continuă a adulților. Proiectul PIVOT este provocator din perspectiva duratei de implementare, trei ani de zile, o perioadă în care te poți adapta mult mai ușor la provocările venite din partea grupului țintă, a legislației în vigoare sau a organismului intermediar, din punct de vedere a finanțării. CDS este beneficiarul unic al acestui proiect, iar programele de formare profesională continuă, formale și informale, au fost stabilite, încă din etapa de scriere, ca urmare a consultărilor avute cu angajatorii din domeniile turismului, horeca și farmaceutic”.

Intrarea persoanelor în activitatea de formare profesională continuă va fi condiționată de participarea la activitatea de consiliere care va fi asigurată de experții Asociației Iubire și Încredere (AII).


 

Teodora Ruginosu, expert în cadrul AII, a subliniat importanța formării profesionale a adultilor, cu predilecție pentru persoanele angajate.

Ne bucurăm să fim parteneri, din postura de subcontractant, pentru activitatea de consiliere. Informarea și consilierea grupului tință sunt importante în alegerea tipului de curs care i se potrivește unei persoane angajate”.  

La conferința de lansare a proiectului a participat și Anca Tompea, Director programe în cadrul CDS, care a subliniat importanța activății de informare a angajaților cu privire la beneficiile pe care formarea profesională continuă o are asupra carierei și dezvoltării profesionale, în vederea creșterii performanței într-un anumit sector al pieței muncii.

Persoanele din grupul țintă vor beneficia de consiliere individuală și de grup și de programe de formare profesională în următoarele domenii:
 

-curs de calificare LUCRĂTOR COMERCIAL, nivel 2, cod COR 522303, cu o durată de 360 de ore.

-curs de calificare CONFECȚIONER ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE, nivel 2, cod COR 821908, cu o durată de 360 de ore.

-curs de specializare MANAGER DE PROIECT cod COR 242101 cu o durată de 240 de ore.

-curs MARKETING DIGITAL – cu o durată de 40 ore.

-curs GESTIONARE BAZE DE DATE – cu o durată de 40 ore.

-curs E-COMMERCE – cu o durată de 40 ore.

PROGRAM DE PREGĂTIRE ÎN DOMENIUL SECURITATII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ - cu o durată de 40 ore.

TEHNICI DE VÂNZARE ȘI NEGOCIERE ONLINE - cu o durată de 40 ore;
Proiectul se va implementa în regiunea Nord-Est:

- județele Bacău, Botoșani, lași, Neamț, Vaslui, Suceava și se adresează persoanelor angajate, inclusiv persoane care ocupă poziții de management.

La finalizarea cursului, Centrul de Dezvoltare Socială va oferi certificate care atestă competențele dobândite, atât formale, cât și nonformale


 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 25 decembrie: Nașterea Domnului (Crăciunul)

astăzi, 07:45

Naşterea lui Hristos din Fecioara Maria a avut loc în oraşul Betleem în iarna anului 748 de la fondarea Romei, pe când la Roma domnea împăratul Octavian Augustus (31 î...

Mai multe localități din Botoșani se află sub Cod Galben de ceață până mâine la ora 2:00!

Tuesday, 24 December 2024

Din această cauză, pe drumurile din: Dorohoi, Ungureni, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, A...

Jandarmii botoșăneni, ajutoare ale Moșului, au ajuns cu daruri și gânduri bune la câteva familii greu încercate! (foto)

Tuesday, 24 December 2024

În Ajunul Crăciunului, când colindătorii vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, jandarmii botoșăneni au dăruit și au împodobit un brad de Crăciun pentru o famili...