Proiectul educațional „Necenzurat”, implementat de specialiștii antidrog în 40 de școli din Botoșani (fotogalerie)

Proiectul educațional „Necenzurat”, implementat de specialiștii antidrog în 40 de școli din Botoșani (fotogalerie)

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, implementează în anul școlar 2022 – 2023, în 40 unităţi de învăţământ din judeţul Botoșani, proiectul naţional de prevenire a consumului de droguri „Necenzurat”.

În perioada 24 - 29 martie, specialiștii antidrog au fost prezenți în rândul elevilor de gimnaziu de la Școala Gimnazială nr. 2 Draxini și Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani, cu care au dezbătut o parte din temele proiectului. La aceste activități au participat 50 de elevi și 6 cadre didactice.

Proiectul „Necenzurat” este implementat de către specialiştii CPECA Botoșani şi de către cadrele didactice formate în cadrul proiectului, personalul CPECA asigurând atât coordonarea, cât şi monitorizarea desfășurării acestuia în cele 40 unităţi de învăţământ din județ.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă formarea în rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 - 14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri.

Materialele necesare implementării proiectului, respectiv caietele pentru elevi și manualele pentru cadrele didactice, au fost tipărite cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoșani, prin bugetul strategic al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de copii au sărbătorit 1 iunie alături de pompierii botoșăneni (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
85

Sute de copii au fost, astăzi, alături de pompieri. Organizate în Piața Revoluției și în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, activitățile dedicate Zilei Internaționale ...

1 iunie al micilor polițiști (fotogalerie)

Joi, 1 Iunie 2023
116

Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii botoșăneni au organizat o activitate și pentru copiii lor.Întrucât de multe ori polițiștii sunt la muncă î...

Veselie și culoare pe străzile orașului Botoșani de Ziua Copilului (video)

Joi, 1 Iunie 2023
595

De Ziua Internațională a Copilului municipiul Botoșani s-a transformat într-un oraș de poveste, cu prinți, prințese, cavaleri și personaje desprinse din basme.Seria de evenimente dedi...