Proiectul educațional „Necenzurat”, implementat de specialiștii antidrog în 40 de școli din Botoșani (fotogalerie)

Proiectul educațional „Necenzurat”, implementat de specialiștii antidrog în 40 de școli din Botoșani (fotogalerie)

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, implementează în anul școlar 2022 – 2023, în 40 unităţi de învăţământ din judeţul Botoșani, proiectul naţional de prevenire a consumului de droguri „Necenzurat”.

În perioada 24 - 29 martie, specialiștii antidrog au fost prezenți în rândul elevilor de gimnaziu de la Școala Gimnazială nr. 2 Draxini și Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani, cu care au dezbătut o parte din temele proiectului. La aceste activități au participat 50 de elevi și 6 cadre didactice.

Proiectul „Necenzurat” este implementat de către specialiştii CPECA Botoșani şi de către cadrele didactice formate în cadrul proiectului, personalul CPECA asigurând atât coordonarea, cât şi monitorizarea desfășurării acestuia în cele 40 unităţi de învăţământ din județ.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă formarea în rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 - 14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri.

Materialele necesare implementării proiectului, respectiv caietele pentru elevi și manualele pentru cadrele didactice, au fost tipărite cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoșani, prin bugetul strategic al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

astăzi, 15:21
950

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.Cadrul med...

Cursuri de „bune maniere” pentru angajații Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov” (foto, video)

astăzi, 14:24
406

În august 2023, Alexandra Ivanov se stingea pe patul Maternității din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. La mai bine de jumătate de an de la tragedie, actualul...

Secția din Botoșani unde ajung pacienți tăiați cu drujba, dar și cu cele mai grave boli. „Să nu își facă griji dacă sunt sau nu asigurați” (foto, video)

astăzi, 13:27
495

Sute de botoșăneni ajung anual la spital cu infecții sau chiar cancer la nivelul feței, gurii sau a gâtului. Tot aici ajung și cetățenii care fie s-au tăiat cu drujba, fie au fost mușca...