Proiect pentru orientarea tinerilor către învățământul profesional și tehnic. Parteneri din Republica Moldova au vizitat Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani (fotogalerie)

Proiect pentru orientarea tinerilor către învățământul profesional și tehnic. Parteneri din Republica Moldova au vizitat Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani (fotogalerie)

În data de 28 septembrie, în calitate de partener al rețelei extinse, Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani a primit vizita membrilor rețelei de colaborare din Republica Moldova în cadrul proiectului „Cooperare transfrontalieră privind sprijinirea și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor”, finanțat prin „Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2016-2022” al Uniunii Europene, al cărui lider beneficiar este din România, și anume Școala de Cooperație din Botoșani, iar beneficiarul 1 din Republica Moldova este Școala Profesională Glodeni, raionul Glodeni.

Obiectivul rețelei de colaborare este de a orienta tinerii spre învățământul profesional și tehnic, în vederea facilitării accesului la piața muncii prin dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale.

Proiectul a identificat o serie de modalități de accesare a fondurilor europene pentru finanțarea propriilor afaceri ale tinerilor și pentru dezvoltarea cooperării între beneficiarii proiectului în perioada următoare.

În cadrul schimbului de experiență cu Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani, partenerii din Republica Moldova – directori, profesori, primari au vizitat spațiile școlare ale liceului, dotările atât pentru orele de cultură generală, cât și pentru domeniul Industrie textilă și pielărie din atelierele școlare și laboratoarele tehnologice, au realizat scurte asistențe la orele de teorie și instruire practică, au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice, au împărtășit bunele practici și experiențele proprii.

S-au creat premisele unei viitoare colaborări între școlile profesionale din Republica Moldova și Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani, astfel încât să poată fi asigurată sustenabilitatea proiectului și să fie deschise porțile spre accesarea de fonduri europene care să sprijine implementarea acțiunilor comune din cadrul rețelei parteneriale.













(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

astăzi, 19:19
106

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
277

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
242

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...