Profesorul din Botoșani care și-a lăsat prin testament toată averea pentru educația tinerilor

Profesorii actuali spun că cei care au lăsat banii prin testament erau foarte atenți față de studenții cu probleme financiare.

Profesorul din Botoșani care și-a lăsat prin testament toată averea pentru educația tinerilor

Și anul acesta, trei studenți de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) au primit premii de excelență, lăsate prin testament de doi profesori universitari de la instituția de învățământ din Iași.

Două dintre cele mai importante premii oferite studenților USV Iași, prin testament, de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic au fost acordate celor mai buni studenți USV pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță.

Ana-Maria Chirilă și Iustin Paiu, de la Facultatea de Agricultură, au primit premiul în valoare de 1000 euro, lăsat de către prof. univ. dr. Constantin Vasilică, iar Adina Gabriela Trofin, absolventă a aceleiași facultăți, a primit bursa de 1000 euro a prof. univ. dr. Petru Magazin.

Testament pentru educație

Unul dintre cei doi profesori care, la moarte, și-au lăsat întreaga avere studenților excepționali, este Constantin Vasilică.
 



Născut pe 5 februarie 1926, în comuna Tudora, judeţul Botoşani, prof. univ. dr. ing. Constantin Vasilică a educat și format mii de studenți, în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași.

A plecat la cele veșnice în decembrie 2018, dar, prin testament, a lăsat instituției o mare sumă de bani, pentru studenții care vor studia după ce el nu va mai fi alături de ei.

Astfel, Constantin Vasilică a decis ca, după moartea sa, în fiecare an să fie acordată o bursă de 1.000 de euro din moștenirea lăsată instituției. Scopul este acela de a-i ajuta pe studenții care au probleme financiare, dar care se străduiesc să învețe și au rezultate foarte bune la cursuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
5

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
41

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...