Profesorii nu vor primi stimulent de risc pentru perioada stării de urgență și a celei de alertă

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins ideea ca profesorii, personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din învățământul preuniversitar sau universitar să primească un stimulent de risc de 2.000 de lei (pentru primii), respectiv 1.500 de lei (pentru ultimele două categorii), pentru perioada stării de urgență și a celei de alertă.

Legea a fost adoptată de Parlament la propunerea PSD, dar Guvernul a contestat la Curtea Constituțională a României proiectul de lege. Asta înseamnă că legea este neconstituţională şi se reîntoarce în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR de miercuri, luată cu unanimitate de voturi.

„Începând cu anul şcolar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgenţă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, personalul didactic,  personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul  preuniversitar şi  universitar de stat, precum şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior,  beneficiază  de  un stimulent  de  risc  după  cum urmează: a) în cuantum de 2000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic”, prevedea proiectul de lege.

Legea se întoarce însă în Parlament iar profesorii nu vor primi stimulent de risc pentru perioada stării de urgență și a celei de alertă.

 

Spune-ne opinia ta