În perioada 14- 19 iulie 2025 două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești au participat la un program de formare profesională , finanțat prin programul Acreditarii Erasmus+ Nr. 2024-1-RO01-KA121-SCH-000210984.
Cursul intitulat "AI-Enhanced Learning Experiences: The Future of Education" (Experiențe de învățare îmbunătățite de inteligența artificială: Viitorul educației),la care au participat profesori din Bulgaria, Irlanda, Cehia, Polonia, Madeira, a reprezentat o oportunitate excepțională pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești de a explora cele mai recente inovații în domeniul educației, cu un accent deosebit pe integrarea inteligenței artificiale (AI) în procesul de predare-învățare.
Într-o eră digitală în continuă evoluție, înțelegerea și aplicarea instrumentelor bazate pe AI devin esențiale pentru a pregăti elevii pentru provocările viitorului.
Obiectivele participării la curs au fost dezvoltarea competențelor digitale, formarea cadrelor didactice în utilizarea eficientă a instrumentelor și platformelor educaționale bazate pe AI, pentru a îmbunătăți calitatea actului didactic, personalizarea învățării:
- descoperirea modurilor în care inteligența artificială poate facilita crearea de parcursuri educaționale personalizate,
- adaptate nevoilor și stilurilor individuale de învățare ale elevilor,
- stimularea inovației pedagogice prin explorarea de noi metodologii de predare care integrează AI pentru a face învățarea mai interactivă, captivantă și relevantă, îmbunătățirea rezultatelor școlare,
- utilizarea AI pentru a identifica punctele forte și slabe ale elevilor și a oferi feedback personalizat, contribuind la progresul academic,
- crearea unei viziuni educaționale de viitor,
- alinierea curriculei și practicilor didactice la tendințele globale în educație, pregătind elevii pentru o lume din ce în ce mai tehnologizată.
,, Participarea la acest curs Erasmus+ reconfirmă angajamentul școlii de a oferi elevilor săi cele mai bune oportunități de învățare și de a-i pregăti pentru un viitor digital în continua schimbare. Suntem nerăbdători să vedem impactul pozitiv pe care această experiență îl va avea asupra întregii comunități școlare!” a declarat director prof. Mutuzac Anca Nicoleta, care a fost unul dintre participanții la acest curs, alături de prof. Buneanu Roxana.