Primarul din Botoșani care ”a schimbat discursul politic cu o poveste” - Foto

Ședințele politice sau întrunirile din primărie nu i-au dat atâtea emoții câte a simțit în seara sărbătorii de Sfântul Dumitru.

Primarul din Botoșani care ”a schimbat discursul politic cu o poveste” - Foto

Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, din județul Botoșani, a acceptat provocarea venită din partea copiilor: aceea de a le citi Povestea de seară!

Seri de poveste la Hilișeu-Horia

Gabriela Munteanu predă de mai bine de 15 ani în comuna Hilișeu-Horia, din județul Botoșani, la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina. Este învățătoare pentru elevii din trei clase. Pentru a reuși să le transmită copiilor cunoștințele necesare, și-a creat de-a lungul timpului propria metodă, folosind tehnici noi și adaptând acolo unde era nevoie.

De un an și jumătate le citește copiilor în fiecare seară, la ora 20:00, de luni până vineri, câte o poveste. ”Prezența” se face online. Fiecare din camera lui, alături de părinți sau de bunici, ascultă povestioara spusă de doamna învățătoare sau chiar de câte-un invitat. Așa se face că, de-a lungul timpului, copiilor din Hilișeu-Horia le-au citit povești diverși invitați, de la profesori și scriitori până la preoți și… domnul primar!

Și un primar… în mintea copiilor

În ziua în care creștinii îl cinsteau pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, școlarii de la Hilișeu-Horia l-au avut invitat la Povestea de seară chiar pe primarul lor.  


”La ceas de mare sărbătoare, Povestea de seară nu lipseste din meniu... Astăzi, Sfântul Dimitrie, izvorâtorul de mir, și Sfântul Nestor ne-au condus într-o lume de mult apusă... Totul a fost posibil grație domnului primar al comunei Hilișeu-Horia, domnul Ioan Butnaru”, a mărturisit Gabriela Munteanu.

Încărcat de emoție, primarul Ioan Butnaru le-a citit copiilor "Povestea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie", din cartea autoarei Silvia Tina Busuioc, "Povestiri pentru copii".

”Schimbând discursul politic cu o poveste, domnul primar a fost pentru 40 minute un minunat povestitor, un bunic sfătos, cu vocea tremurândă și blajină. Am învățat încă o dată că, mai presus de toate, stă credința în Dumnezeu, că strămoșii noștri nu au pregetat nicio clipă să își sacrifice viața, sacrificiul în numele credinței fiind pentru ei țelul suprem. "Nimic fără Dumnezeu!", a spus domnul primar, îndemnându-i pe copii ca fiecare lucru început să fie făcut cu o cruce și un "Doamne ajută!" Multumim, domnule primar, pentru clipa de frumos!”, a concluzionat învățătoarea copiilor din nordul județului Botoșani.

Iar mesajul cel mai important a fost, și de această dată: ”Povestea de seară continuă!”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
465

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
266

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...