Prima vacanță din acest an școlar a elevilor se apropie

Până în anul școlar 2023-2024 copiii au parcurs anii de studii după o structură elaborată pe semetre. Însă, acum, activitatea didactică este împărțită pe module.

Prima vacanță din acest an școlar a elevilor se apropie

Elevii au fost întâmpinați în școli pe 11 septembrie, iar după aproximativ două luni de studiu, aceștia vor urma să termine modulul I și să se bucure de prima lor vacanță din acest an.

Cum sunt planificate modulele din acest an școlar

Anul școlar 2023-2024 are, în total, 36 de săptămâni și este împărțit pe 5 module. În acest mod de structurare a anului școlar, elevii vor avea 5 vacanțe.

Spre deosebire de restul școlarilor, anul este mai scurt pentru liceenii din anii terminali, aceștia terminând cursurile pe 7 iunie 2024, după 34 de săptămâni. Într-o situație similară sunt și cei ce termină gimnaziul, pentru care anul se va încheia pe 14 iunie 2024.

Calendarul împărțit pe module a primit undă verde pe data de 9 martie 2023, din partea Ministerului Educației și a început să fie pus în aplicare în cursul acestui an școlar, scrie kanald.ro.

Primul modul din cursul acestui an școlar a început pe 11 septembrie 2023 și se încheie pe 27 octombrie 2023, copiii intrând în prima lor vacanță.

Aceștia vor sta o săptămână în vacanța de toamnă, de pe 28 octombrie până pe 5 noiembrie.

După această vacanță, elevii vor intra în cel de al doilea modul, care va începe la data de 6 noiembrie. Acesta va dura până pe 22 decembrie 2023, când școlarii vor intra în vacanța de iarnă. Ulterior, copiii vor reveni în bănci pe 8 ianuarie 2024.

Până la vacanța de sărbători, elevii se vor mai bucura de zile libere, precum cele de 30 noiembrie, în care este sărbătorit Sfântul Andrei, și de 1 decembrie, când românii celebrează Ziua Națională a României.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
218

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
383

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
153

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...