Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Pop: Lucrarile la Bac si Evaluarea Nationala vor fi corectate de acasa, pe calculator!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, la Alba Iulia, ca toate documentele pentru gradatiile de merit, Bacalaureat si Evaluare Nationala vor fi digitalizate, iar lucrarile se vor corecta, in viitor, de pe calculator.

Intrebat intr-o conferinta de presa, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ce face Ministerul Educatiei pentru debirocratizarea invatamantului, ministrul Pop a promis ca excesul de zel al unor angajati va disparea.

"Continuam procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentara pusa de un director sau un inspector (...) Excesul de zel al unor angajati din sistemul de invatamant va disparea, va asigur de lucrul acesta. Deja de astazi incepem si evaluarea inspectoratelor scolare, avem foarte multe semnale in care unii colegi de-ai nostri fac exces de zel cerand hartii si parahartii. Vom informatiza si digitaliza foarte mult. Vom digitaliza concursul pentru gradatiile de merit. In sensul in care toate dosarele pentru gradatiile de merit vor fi scanate si urcate pe platforma, nu copy-xerox. Toate documentele pe care le vor incarca cei care candideaza la concursul pentru gradatii de merit pot fi folosite de inspectori sau directori in actul de verificare, lucrul acesta reducand foarte mult birocratia", a declarat Liviu Pop.

Mai mult, Liviu Pop a spus ca si lucrarile vor fi corectate acasa de evaluatori care nu trebuie sa stea in unitatea scolara:

"Toate documentele pentru gradatiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator, de evaluatorul care va sta acasa, la centrul de corectura sau la scoala daca acasa nu are calculator".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...