Plângeri din partea părinților precum că unii profesori au înlocuit tezele cu teste. Șeful IȘJ: „Elevii trebuie să învețe din plăcere, fără să fie împovărați de stresul testelor (...)”

Plângeri din partea părinților precum că unii profesori au înlocuit tezele cu teste. Șeful IȘJ: „Elevii trebuie să învețe din plăcere, fără să fie împovărați de stresul testelor (...)”

Mai mulți părinți s-au plâns către inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani cu privire la faptul că, în unele școli, există „un trend” prin care profesorii au înlocuit tezele prin care erau evaluați elevii cu teste.

Din acest motiv, șeful IȘJ a lansat un apel către profesorii botoșăneni.

„Lansez un apel către colegii profesori din sistemul educațional botoșănean să analizeze atent modul în care aleg să-și evalueze elevii de la clase și să nu-i bulverseze pe copiii care oricum trebuie să se adapteze unei structuri noi (cu module) pentru anul școlar în curs”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Mai mult decât atât, acesta a precizat faptul că elevii trebuie să învețe din plăcere, fără să fie împovărați de stresul testelor sau de temele încărcate pe care le primesc pentru acasă.

„Nu există obligativitatea ca înainte de această primă vacanță din noul an școlar, elevii să fie notați. Fiecare profesor trebuie să își planifice orele de curs, astfel încât să respecte prevederile regulamentului cu privire la numărul de note acordate elevilor pe parcursul anul școlar, respectiv: numărul de ore pe săptămână + 3”, a adăugat Suruciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1158

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9737

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1307

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...