Peste 4000 de elevi din Botoșani au susținut prima probă a Evaluării Naționale. Cum vor decurge următoarele etape

Peste 4000 de elevi din Botoșani au susținut prima probă a Evaluării Naționale. Cum vor decurge următoarele etape

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a sesiunii 2-27 iunie 2020 a Evaluării Naționale,  pentru 4402 de absolvenți ai clasei a VIII-a din unitățile de învățământ din județul Botoșani.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4066 candidați (92,37%), iar 336 (7,63%) nu s-au prezentat la examen.

„Niciun elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost solicitări privind susținerea examenului cu subiectele de rezervă”, a precizat profesorul Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit acestuia, în cele 105 centre de examen în care s-a desfășurat proba scrisă de Limbă și literatură română nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică).

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
348

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
228

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
58

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...