Peste 200 de activități la Zilele Porților Deschise la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași!

Peste 200 de activități la Zilele Porților Deschise la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași!

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași din Iași organizează, în perioada 23 – 26 martie 2017, Zilele Porților Deschise, un eveniment dedicat elevilor din clasele IX-XII, cu scopul de a se familiariza cu universitatea și activitățile acesteia.

În cele patru zile, tinerii pot participa la vizite în laboratoare, cursuri deschise din toate domeniile, jocuri sportive, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice. Participarea la toate activitățile este gratuită. Înscrierile au fost deschise începând de luni, 27 februarie.

„Zilele Porților Deschise” le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertelor de admitere. În total, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează 204 activități ce includ acțiuni interactive la facultăți, vizite la Muzeul Universității, prezentări despre bursele din Programul Erasmus+, dar și workshop-uri organizate de specialiștii în carieră care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

În plus, fiecare facultate va participa cu un stand la Salonul Ofertelor Educaționale, care se va desfășura zilnic în intervalul 23-26 martie, în Sala Pașilor Pierduți, între orele 10.00-14.00. Aici vor fi prezenți studenți și profesori de la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza”, care le vor putea răspunde elevilor la întrebările lor despre facultate.

Pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă cursurile universitare, facultățile au pregătit o serie de prelegeri pe teme de interes general. Printre ofertele de cursuri deschise se numără: „Jurnal intim. Un altfel de Marin Preda”  (joi 23 martie - Facultatea de Litere),  „Turismul pentru cucerirea vârfurilor de mare altitudine – Everest” (vineri, 24 martie - Facultatea de Geografie și Geologie), „Cristalizarea opiniei publice în societatea contemporană” (sâmbătă, 25 martie, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice).

În fiecare zi a evenimentului vor fi organizate tururi ale universității ce presupun vizitarea locurilor emblematice și familiarizarea cu zona în care elevii își vor petrece peste câțiva ani studenția. Pe tot traseul turului, participanții vor fi însoțiți de un ghid care le va oferi mai multe informații atât despre locațiile vizitate, cât și despre viața de student.  Elevii, dar și profesorii și părinții, vor putea vizita: Aula Magna „Mihai Eminescu”– sala unde se desfășoară cele mai importante evenimente din viaţa universităţii; Librăria – cafenea TAFRALI – unul dintre centrele vieţii culturale din universitate; Campus „Titu Maiorescu” – inclusiv cantina  și Turnul Universității – o locație deosebită, cu vedere panoramică și cu acces de obicei restricționat.

Înscrierea la „Zilele Porţilor Deschise” se face on-line, pe site-ul oficial al evenimentului www.uaic.ro/zpd. Modulul de înscriere permite realizarea unui „orar” personalizat, cu activități din oră în oră. Profesorii care însoțesc mai mulți de elevi pot realiza programări comune pentru întreg grupul, iar la încheierea activităților cadrele didactice primesc o diplomă de participare din partea Universității. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
743

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...