Performanță incredibilă pentru Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani: S-a clasat pe locul 37 din 1452 din România în urma rezultatelor de la Bacalaureat

Performanță incredibilă pentru Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani: S-a clasat pe locul 37 din 1452 din România în urma rezultatelor de la Bacalaureat

Performață incredibilă pentru Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani în urma rezultatelor obținute în acest an de către elevi la examenul de Bacalaureat.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani s-a clasat pe locul 37 în România dintr-un număr total de 1452 de unități de învățământ care au avut înscriși elevi la sesiunea de Bacalaureat din această perioadă.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" a avut o medie generală de 8,83 și un procent de reușită de 98%, în examen intrând 236 de candidați.

Rezultatele obținute de elevii de la Botoșani sunt cu atât mai importante cu cât se observă din clasamentul național că bătălia s-a dat între elevii din Colegiul Național „Mihai Eminescu” și elevii din trei centre universitare, respectiv București, Iași, Cluj, care au doar 16 licee până la locul 37.

Vestea a adus o explozie de bucurie în rândul elevilor și a cadrelor didactice de la Colegiul Național "Mihai Eminescu".

“FELICITĂRI ABSOLVENȚILOR DE CLASA a XII a pentru rezultatele remarcabile obținute și în acest an la examenul de Bacalaureat! C.N.M.E e din nou in fruntea clasamentului județean, ca promovabilitate și note obținute. Sunt 4 medii de 10 : COSMINA MIHOREANU,GABRIEL BREHUESCU, NARCISA HUMINIUC, BIANCA STINCESCU! Bravo copii! Eforturile voastre, chiar și în pandemie, au fost răsplătite cu succes! C.N.M.E are mai multe medii de 10 decât sunt în 32 de județe!”, a spus directorul Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani, Cristina Chiriac.

Locul obținut de Colegiul Național „Mihai Eminescu” a provocat un val de emoție și la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani.

“Sunt bucuros și mândru de faptul că o unitate de învățământ liceal din județul Botoșani ocupă acest loc onorant la nivel național. De fapt noi, botoșănenii, reconfirmăm adevărul că acest județ, dincolo de sărăcia în care se zbate, are potențialul uman intelectual de a-l face să depășească bariera ingrată din punct de vedere socio-economic în care a fost condamnat în ultimele decade. La Colegiul Național „Mihai Eminescu” tradiția de a fi învingători merge mai departe. Felicit, deopotrivă, elevii și profesorii colegiului și îi îndemn să persevereze pe această cale a succesului și realizării în viață. Deviza colegiului, „Per aspera, ad astra”, este cât se poate de oportună. Felicitări tuturor!”, ne-a spus și Inspectorul Școlar General al ISJ Botoșani, prof. dr. Daniel Botezatu.

Mai multe date despre acest clasament pot fi consultate AICI

 

Spune-ne opinia ta