Parteneriat pentru un viitor mai curat: „Let’s Do It, Romania!” și elevii de la Colegiul Economic Octav Onicescu se implică activ! (foto)

„Let’s Do It, Romania!” este o inițiativă națională care își propune să mobilizeze voluntari din întreaga țară în acțiuni de ecologizare. În cadrul acestei ediții, mii de români au răspuns apelului de a contribui la un mediu mai curat, iar Colegiul Economic „Octav Onicescu” se mândrește că a fost parte din acest efort colectiv.

Elevii și profesorii Colegiului Economic „Octav Onicescu” au luat parte la una dintre cele mai ample campanii naționale de ecologizare, Let’s Do It, Romania!, reafirmându-și angajamentul față de protecția mediului și responsabilitatea civică.

Echipele de voluntari formate din peste 120 de elevi și cadre didactice au participat activ la acțiuni de curățenie în zonele desemnate. Aceștia au colectat deșeuri și au contribuit la îmbunătățirea calității mediului înconjurător, inspirând întreaga comunitate să se implice în astfel de inițiative.

Prin implicarea elevilor și a cadrelor didactice, colegiul își reconfirmă statutul de instituție educațională care promovează valorile sustenabilității și responsabilității sociale.

Directorul colegiului, prof. Paul Octav, a subliniat importanța acestui tip de activități pentru formarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul tinerilor.

„Prin participarea la Let’s Do It, Romania! dorim să-i învățăm pe elevi că fiecare gest contează atunci când vine vorba de protejarea mediului. Implicarea noastră este un semn al respectului față de natură și față de comunitatea în care trăim. Aceste acțiuni contribuie la educația civică și la dezvoltarea unei conștiințe ecologice puternice”, a declarat Paul Octav, directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani.

Elevii au primit cu entuziasm această inițiativă, înțelegând importanța unui mediu curat pentru viitorul lor.

„Cred că fiecare dintre noi are o responsabilitate față de natură, iar participarea la această acțiune ne-a arătat cât de mult contează să ne unim forțele pentru un scop comun”, a declarat T.S, elevă în clasa a XI-a.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...