Părinții care stau cu copiii în vacanța forțată din următoarele două săptămâni ar putea primi zile libere plătite

Părinții care stau cu copiii în vacanța forțată din următoarele două săptămâni ar putea primi zile libere plătite

Părinții obligați să stea cu copiii în vacanța forțată din următoarele două săptămâni ar putea primi zile libere plătite, a anunțat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Instituția arată că Ordonanța de Urgență privind zilele libere acordate părinților pe perioada desfășurării școlii online prevede că zilele libere pentru părinți nu se acordă și în perioada vacanțelor școlare, dar, ”având în vedere contextul excepțional”, ministerul va amenda actul normativ în Parlament, astfel încât părinții să beneficieze de sprijinul acordat de către stat și în vacanța care începe luni, transmite Edupedu.ro.

”Pentru a nu crea dificultăți suplimentare celor care au nevoie de sprijinul statului, vom solicita dezbaterea în regim de urgență a proiectului și, implicit, aprobarea cât mai rapidă a acestei modificări”, arată comunicatul citat.

Guvernul a aprobat la începutul lunii octombrie o ordonanță de urgență privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii infecției cu Covid-19.

 

Spune-ne opinia ta