Ore remediale fără plată în plus pentru profesori!

"Cred că rămânerea în şcoală a profesorilor de orice nivel, la orice ciclu, mai mult decât norma didactică nu este un lucru rău pentru şcoală. (...) Eu cred că intră în fişa postului oricărui profesor să nu dea, la disciplina pe care o predă, rezultate uneori nefericite".

Ore remediale fără plată în plus pentru profesori!

Ecaterina Andronescu a declarat că, în ceea ce priveşte orele remediale pe care le-a anunțat pentru elevii cu lacune, pentru aceste ore dascălii nu vor fi plătiți în plus. Mai mult, ministrul Educației lasă să se înțeleagă că orele în plus ar intra în norma de 40 de ore pe care un dascăl o are de îndeplinit într-o săptămână.

"Fiecare dintre noi, fie că suntem profesor universitar sau educatoare, avem aceeaşi normă: 40 de ore pe săptămână. Eu cred că rămânerea în şcoală a profesorilor de orice nivel, la orice ciclu, mai mult decât norma didactică nu este un lucru rău pentru şcoală. Nu o să le cer să rămână 40 de ore în şcoală, dar cred că 20 de ore în şcoală poate să rămână orice învăţător sau profesor. (…) Eu cred că până la 20 de ore, măcar, să facă orele remediale nu este un lucru rău. Eu cred că intră în fişa postului oricărui profesor să nu dea, la disciplina pe care o predă, rezultate uneori nefericite – şi le numesc având proprietatea cuvintelor. Nu se poate să accept că, din 140.000 de copii, 55.000 nu au luat 5 la matematică şi 20 şi ceva de mii nu au luat 5 la limba română. (…) Nu o oblig pe doamna învăţătoare să facă ore suplimentare cu toată clasa, dar cred că cu cei care încep să aibă decalaj faţă de marea majoritate a clasei orele acestea trebuie să se întâmple“, a spus ministrul Educației, citat de Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
120

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...