O fetiță din Văculești, calificată în etapa națională a unui important concurs!

O elevă de la Școala gimnazială nr. 1 Văculești a obținut Locul 1 și o importantă calificare la etapa națională a unui concurs școlar de prestigiu.

O fetiță din Văculești, calificată în etapa națională a unui important concurs!

”Suntem onorați să vă informăm că, în data de 6 aprilie 2024, eleva școlii noastre, Prodan Maya Maria, clasa a VI-a, pregătită de doamna prof. Păduraru Irina-Mara, a participat la Concursul Național de Biologie „George Emil Palade”, faza județeană, unde a obținut primul punctaj”, a transmis conducerea unității școlare.

 

Maia s-a calificat astfel la faza națională a prestigiosului concurs.

Elevii calificați la etapa națională urmează să participe la această fază în luna mai, pe data de 25, la Ploiești (Prahova), după cum stabilește calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de Ministerul Educației.

”Felicitări Mayei și doamnei profesor îndrumător! Mult succes la etapa națională!”, este mesajul care o însoțește pe eleva din Văculești.

Dr. George Emil Palade (1912-2008) este primul român care a primit Premiul Nobel pentru descoperiri fundamentale în biologia celulară.

A fost premiat pentru explicarea mecanismului celular al producției de proteine, în urma descoperirii unor particule din citoplasma celulei care sunt bogate în ARN (acid ribo-nucleic) și la nivelul cărora se realizează biosinteza proteinelor. Acestea poartă numele de ribozomii sau corpusculii lui Palade.

Împreună cu Philip Siekevitz, a stabilit definitiv rolul crucial în producerea de energie celulară al mitocondriilor.

Era născut, crescut și educat în România, dar și-a desfășurat activitatea științifică în Statele Unite ale Americii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
41

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
139

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...