O elevă din Botoșani, premiată la etapa națională a Concursului "Tinere condeie"!

O elevă din Botoșani, premiată la etapa națională a Concursului "Tinere condeie"!

Maria Alexia Roșu

Nu mai puțin de 326 de lucrări, din 25 de județe ale țării, au ajuns anul acesta la faza națională a Concursului "Tinere condeie", competiție de creație literară destintă elevilor de gimnaziu și liceu. 

Juriul concursului a fost prezidat de Petre Crăciun, acesta jurizând alături de Mihaela Hură, Kuttesch Nicoleta, Nicolae Rotaru, Anca Oprea și Andreea-Vichi Marin. "Le mulțumesc pentru efortul lor de a corecta, cu atenție și dăruire, aceste lucrări! Felicitări tuturor participanților care ne-au încântat cu creațiile lor la secțiunile: Poezie, Proză, Eseu, Dramaturgie", a precizat Petre Crăciun, președintele juriului național "Tinere condeie".

În urma jurizării au fost selectați elevii care au obținut premii, precum și cei care vor participa la tabăra "Tinere condeie". Printre premianții ediției 2018 se regăsește și o tânără speranță a literaturii botosanene, Maria Alexia Roșu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" din Botoșani, care a obținut unul dintre cele zece premii întâi la categoria sa de vârstă (clasele VII-VIII), dintr-un numar total de 18 finaliști, precum și singurul Premiu I din Botoșani.

Eleva premiată va primi o recompensă pe măsură, un loc în tabăra de creație literară. Maria Alexia Rosu este cunoscuta publicului botoșănean sub pseudonimul de Marieva A. Demetrescu, autoare a cărții "Cuvintele autoarei", carte lansată anul trecut, pe 3 februarie, pe scena Teatrului "Mihai Eminescu", fiind prima lansare de carte într-un asemenea spațiu cultural.

Prin intermediul redacției Știri.Botoșani.ro, Maria Alexia Roșu mulțumește cordial celor care au avut încredere în ea și au susținut-o: prof. Ciprian Manolache - inspector ISJ Botosani, prof. Papadie Beatrice - director Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani, prof. Horopciuc Sabina - director Scoala Gimnaziala "Grigore Antipa" Botosani, prof. Ursache Liliana - coordonator, parintilor si tuturor celor care au încurajat-o.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
40

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
40

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
103

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...