Nemulțumitul ghinionist: Un elev din Botoșani a picat Bac-ul după ce a făcut contestație!

A fost declarat admis la examenul maturității, însă nu s-a mulțumit cu media obținută. Nu a luat în calcul faptul că, după contestații, ar putea să se confrunte cu un eșec și mai mare.

Convins că merită mai mult de media 6,01, cât a primit inițial, un elev din Botoșani a reușit ”performanța” de a fi declarat respins după ce a contestat nota inițială.

Nemulțumitul ghinionist!

Pentru a promova Bacalaureatul și a obține o diplomă de absolvire a liceului, elevii trebuie să îndeplinească trei criterii:

-să își echivaleze sau recunoască toate probele de evaluare a competențelor lingvistice şi digitale;

-să obțină cel puțin nota 5 (cinci) la fiecare probă a examenului de Bacalaureat

-să obțină o medie finală care să fie minim 6.

Toate cele criterii au fost îndeplinite de un elev al Colegiul Național ”A.T.Laurian” din Botoșani, specializarea Matematică-Informatică.

Elevul a obținut la toate probele scrise note peste 5 (6,9 la Limba Română, 5,2 la Matematică și 6,2 la Fizică), reușind o medie finală de peste 6 (mai exact: 6.01).

Chiar dacă a fost declarat admis, elevul din Botoșani a considerat că notele nu ilustrează cunoștințele acumulate în cei patru ani de liceu. În consecință, el a făcut contestație atât la Limba Română, cât și la Fizică.

De la extaz la agonie!

Doar că, după afișarea rezultatelor, tânărul a avut parte de o surpriză neplăcută: notele inițiale i-au fost micșorate, astfel că media finală a scăzut și ea sub 6.

Astfel, nota la Limba Română, după recorectare, a scăzut de la 6,9 la 5,6. De asemenea, la Fizică, nota inițială – 6,2, a fost modificată – 6,15.

În aceste condiții, media finală rezultată a fost 5,65, care nu îi mai permite să promoveze Bacalaureatul în această sesiune, elevul fiind declarat respins.

Elevii care nu au obținut nota de trecere în această sesiune, după afișarea rezultatelor contestațiilor, mai există încă o șansă în cadrul sesiunii de toamnă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...