Campanie de conștientizare a importanței anturajului, derulată de polițiștii botoșăneni! (foto)

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, prin Biroul Siguranța Școlară, derulează Campania națională de informare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații – „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”

Campania se desfășoară în perioada iulie – august 2024 și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate abordării greșite a anturajului.

De la debutul campaniei, polițiștii au desfășurat activități de informare /conștientizare cu peste 160 de copii cu vârstele între 6 – 18 ani, aflați în tabere, locuri de agrement sau școli de vară.

Spectrul activităților desfășurate a inclus jocuri în echipe, intitulate sugestiv ”Ghid de utilizare a prietenilor”, ”Prietenul adevărat, prietenul fals”, discuții interactive, completarea a diferite materiale suport.

Cum definim ,,prietenia”, ce înseamnă să fii prieten cu cineva, cum trebuie să fie un prieten, cum se comportă acesta sau ce așteptări avem de la un prieten au constituit teme de dezbatere în cadrul activităților, scopul acestora fiind dezvoltarea deprinderilor de interacțiune socială, înțelegerea noțiunii de prietenie și stabilirea criteriilor valorice de alegere a prietenilor.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 18 octombrie: Îi cinstim pe Sf. Ap. şi Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Bătrân

astăzi, 07:00

Sfântul Luca, marele Apostol şi Evanghelist, era grec de neam şi s-a născut în Antiohia Siriei. De tânăr deprinsese medicina şi pictura, dar s-a dovedit şi un iscusit zugrav de...

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...