Monitorul Oficial a publicat astăzi ORDINUL care suspendă activitatea în toate școlile și grădinițele din România

Monitorul Oficial a publicat astăzi ORDINUL care suspendă activitatea în toate școlile și grădinițele din România

Ordinul de ministru care suspendă începând de astăzi activitatea în toate școlile și grădinițele din România a apărut în Monitorul Oficial.

“Începând cu data de 9.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor”, stipulează ordinul semnat ieri de Monica Anisie și publicat astăzi, 9 noiembrie, în Monitor.

Fără acest act publicat în Monitorul Oficial, unitățile de învățământ – fie ele școli sau grădinițe – nu își puteau închide porțile, în toată țara. Până acum, decizia închiderii/deschiderii școlilor a fost descentralizată. Însă pentru a doua oară în același an, la interval de 9 luni, Guvernul Orban a decis închiderea fără excepție a școlilor din țară, din cauza pandemiei COVID-19.

Închiderea școlilor impusă prin acest ordin are o valabilitate de 30 de zile, deci expiră pe 9 decembrie, la 3 zile după alegerile parlamentare 2020.

Același ordin stabilește că inspectoratele școlare și școlile “au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
52

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
101

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...