Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Pe 28 martie putem spune că se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Pe 28 martie putem spune că se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că pe 28 martie va începe înscrierea elevilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022 – 2023.

Însă, atunci nu va fi înscrierea efectivă a celor mici, ci vor fi afișate circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare de către inspectoratele școlare județene și școli. Calendarul concret de înscriere va fi publicat săptămâna viitoare, a anunțat ministrul.

„Începând cu 28 martie putem spune că se dă startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Săptămâna viitoare vom discuta în Comisia de Dialog Social, iar până pe 28 martie trebuie să parcurgem toate aceste etape pentru ca pe 28 martie să putem da starul înscrierilor în clasa pregătitoare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În prezent, specialiștii din Minister lucrează la calendarul și regulile înscrierilor pentru anul acesta, a declarat Florian Lixandru, secretar de stat din Ministerul Educației, miercuri, pentru Edupedu.

„Săptămâna viitoare, cel târziu, metodologia va fi publică. Nu sunt modificări esențiale [față de regulile de anii trecuți – N.Red.], se adaptează doar calendarul la anul școlar viitor. În principiu, acțiunile din calendarul de înscrieri în clasa pregătitoare 2022 vor debuta pe 28 martie, ceea ce nu înseamnă că atunci se realizează înscrierile efective [al copiilor la școli – N.red.], ci acțiunile din calendar, cum ar fi publicarea circumscripțiilor școlare, afișarea numărului de clase pregătitoare de către inspectoratele școlare județene și școli”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1195

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
657

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...