Ministrul Educatiei nu exclude redeschiderea unor scoli de la sate, aratand ca naveta implica riscuri pentru elevi

Ministrul a spus ca naveta implica riscuri pentru copii, iar microbuzele scolare "sunt implicate saptamanal in accidente rutiere".

Ministrul Educatiei nu exclude redeschiderea unor scoli de la sate, aratand ca naveta implica riscuri pentru elevi

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a anuntat, joi, potrivit News.ro, ca va avea loc o reevaluare a situatiei scolilor inchise in ultimii ani, existand posibilitatea ca unele unitati de la sate sa fie redeschise. Ministrul a spus ca naveta implica riscuri pentru copii, iar microbuzele scolare "sunt implicate saptamanal in accidente rutiere".

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, afirma ca inchiderea a 1.600 de scoli incepand cu 2006 nu este o masura neaparat buna, pentru ca s-a mers doar pe ideea de eficienta economica, in timp ce siguranta elevilor nevoiti sa faca naveta in centre de comuna sau la oras a fost neglijata.

"Din cauza inchiderii scolilor, au aparut si microbuzele scolare, a aparut naveta pentru elevi si cadrele didactice (...) Avem semnale din teritoriu foarte multe de la cadre didactice si elevi care se plang pentru ca fac naveta dintr-o parte in alta. Foarte grav este ca aproape in fiecare saptamana sunt accidente in care sunt implicate microbuzele scolare. Decat naveta, cred ca mai eficient este sa reinfiintam anumite scoli", a spus ministrul.

Pavel Nastase a anuntat ca va avea loc o analiza a retelei scolare:

"Vrem sa vedem daca sunt unele locatii care, in functie de populatia scolara si resursa cadrelor didactice, sa fie redeschise, sa gandim o realocare a acestor spatii".

"Pe mine ma ingrijoreaza foarte mult aceste accidente cu microbuze scoalare, aproape saptamanal se intampla. In plus, am aglomerat foarte mult scolile centrale, toata lumea vrea sa invete in centru. Trebuie facuta o noua analiza, sa nu cumva din motive pur de eficienta economica sa afectam viata oamenilor, sanatatea", a adaugat Nastase.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...