Medalie de bronz obținută de un elev botoșănean la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (fotogalerie)

Medalie de bronz obținută de un elev botoșănean la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (fotogalerie)

Casian Niculăesa, elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, a strălucit la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, desfășurată la Bogota, în Columbia, obținând medalia de bronz.

Competiția s-a desfășurat în perioada 2 – 12 decembrie.

Liceanul, în vârstă de numai 15 ani, a fost pregătit de profesorii Orest-Liviu Huțanu, la biologie, Constantin Gugeanu, la chimie și Cristina Bălăucă la fizică. Astfel, adolescentul a reînnodat tradiția marilor performanțe obținute  de elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” la concursurile internaționale.

În urmă cu șapte ani, vărul lui Cassian, Ștefan Bălăucă, aducea medalia de argint de la faza internațională a acestei prestigioase competiții.

Mai mult decât atât, echipa României a mai cucerit la ediția din acest an, pe lângă medalia de bronz a lui Casian, o medalie de argint și încă patru de bronz. Toți cei șase componenți ai lotului național au urcat pe podiumul întrecerii de la Bogota.

La Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori echipele diferitelor țări se duelează în cunoștințe și aptitudini la trei materii, biologie, fizică și chimie. Elevii înscriși trebuie să parcurgă probe de foc atât la nivel teoretic, cât și experimentale, jurizate de un juriu internațional.

Lotul României a obținut la, următoarele medalii:

Argint, Ioana Stănoiu - Liceul Internațional de Informatică, București

Bronz, Vladimir Nicolae - Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”, București

Bronz, Casian Niculăesa - Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Botoșani

Bronz, Natalia Raț - Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București

Bronz, Mario Scurtu - Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu

Bronz, Vlad Vulpe - Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1121

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
572

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...