Liceu din Botoșani, premiat la un concurs organizat la Iași cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

Liceu din Botoșani, premiat la un concurs organizat la Iași cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” (LIIS) din Iaşi a desfășurat, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, Concursul regional interdisciplinar „Religia în dimensiune virtuală”, aflat la cea de-a XV-a ediţie.

Pe data de 7 octombrie 2022, a avut loc concursul în sala „Iustin Moisescu” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. La această activitate au fost prezenți din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi: prof. dr. Denisia Elena Mănoiu, inspector pentru religie şi prof. Gorea-Zamfir Claudiu-Cristian, inspector pentru informatică.

„În preajma elevilor de la LIIS nu poţi decât să te bucuri de gândurile lor frumoase şi apreciez mult modul în care şi-au prezentat lucrarea premiată elevii Miruna Diaconu, Arin Donciu şi Mihai Dimitrie din clasa a X-a C, profesor diriginte Daniela Zaharia. Transmitem felicitări şi alese mulţumiri tuturor participanţilor la ediţia a XV-a a concursului Religia în dimensiune virtuală. Ne dorim ca acest proiect să continue şi în viitor, să reunească oameni şi inimi alese pentru a deschide cât mai multe ferestre către spiritualitate la Liceul Teoretic de Informatică”, a spus prof. dr. Adina Romanescu, director al Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, potrivit ziaruldeiași.ro.

Ineditul acestei activităţi a constat în faptul că au participat la concursul de site-uri atât echipe aflate faţă-în-faţă, cât şi echipe on-line. Echipele aflate în sală au avut reprezentanţi de la Colegiul Naţional din Iaşi, de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi şi de la Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoşani.

Din mediul online au prezentat, pe platforma Microsoft Teams, două echipe de elevi de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa şi o echipă de la Liceul Teoretic „Petru Rareş“ din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş.

Echipele formate din 3 sau 4 elevi au fost jurizate de profesorii de religie şi informatică îndrumători, care au acordat punctaje doar celorlalte echipe. Pe site-urile create, echipele de liceeni au prezentat materiale realizate de ei: PPt-uri, interviuri, articole, fime, materiale cu caracter didactic, informaţii şi opinii despre „Tânărul între adevărata libertate şi capcanele societăţii”, „Adevărata libertate”, „Sfinţi pe pământ dobrogean” sau „Un spaţiu al slăvirii lui Dumnezeu, Biserica „Sfântul Nicolae” Copou. 

Din echipa de organizare a acestei manifestări au făcut parte următoarele cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi: Violeta Ţuţui (profesoară de religie şi coordonatoarea proiectului), director adjunct Mihaela Acălfoaie (profesor de informatică), consilier educativ Mariana Paşcan (profesor de fizică) şi Vîrgă Liliana (profesor de informatică).

La finalul concursului, preşedintele juriului, prof. dr. Mihaela-Adina Romanescu, a acordat două premii I - Colegiul Naţional din Iaşi şi Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, premiul al II-lea - Liceul Teoretic „Petru Rareş„ din Târgu Lăpuş, Premiul al III-lea - Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoşani şi două Menţiuni pentru echipele de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa. Elevii au primit diplome şi cărţi din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Sursa Foto: ziaruldeiași.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
138

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
46

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (235)

astăzi, 08:08
31

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.Speciile arondate umorului, printre care şi epigrama, se raliază principalelor instrumente ale raportării noastre la viaţă. Cititoru...