Lectorat pe tema bullying-ului cu participarea părinților, organizat de o școală din județ

Lectorat pe tema bullying-ului cu participarea părinților, organizat de o școală din județ

Astăzi, 12 aprilie 2022, la Școala Gimnazială Nr.2 Tudor Vladimirescu - Albești s-a desfășurat lectoratul cu părinții cu tema: Bullying-ul în școală, activitate ce și-a propus informarea și consilierea părinților cu privire la această formă specifică de violență prezentă în mediul școlar și, din păcate, și în școala noastră.

Părinții au fost informați despre noua prevedere introdusă în Legea educației, potrivit căreia ” În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying” și au aflat în ce constă fenomenul de bullying.

În cadrul activității au participat: d-na consilier superior, Gavrilescu Petra (reprezentatul Primăriei), preotul paroh, Apetri Ioan și profesorul de religie penticostală din școală, Marcu Samuel. Aceștia au vorbit despre importanța educației morale pe care copiii o primesc încă din primii ani de viață și despre însemnătatea modelelor din familie, care contribuie la formarea tinerilor.

Reprezentanții poliției, Agent Deleanu Teodor și Agent Achiței Vlad au discutat despre conștientizarea fenomenului de violență în școală și susținerea unor măsuri de stopare a comportamentelor de tip bullying.

Profesorul consilier școlar Irina Grosu a prezentat părinților tipurile de comportamente care pot fi încadrate în această formă particulară de violență, de ce apare fenomenul de bullying sau cyberbullying, care este profilul psihologic al agresorilor sau al victimelor și, nu în ultimul rând, care ar trebui să fie reacția copiilor martori la aceste incidente. De asemenea, părinții au aflat cum pot recunoaște semnele care indică faptul că un copil este hărțuit, ce pot face în aceste situații, care sunt efectele asupra dezvoltării ulterioare a copilului.

Părinții prezenți au relatat că sunt bucuroși că au participat la această activitate, că sunt necesare aceste discuții între familie și școală și regretă că sunt încă mulți părinți care nu colaborează cu școala și nu conștientizează efectele pe termen lung ale unor comportamente de acest gen.

(Comunicat de presă)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...