IȘJ Botoșani: Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă

IȘJ Botoșani: Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a anunțat că peste 4.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut astăzi cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare  Națională  (sesiunea 2-27 iunie 2020).

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a precizat că astăzi, 17 iunie, pentru un număr de 4.402 de absolvenți ai clasei a VIII-a , s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.

“La această probă de examen au fost prezenți 4.054 candidați (92,1%), iar 348(7,9%) nu s-au prezentat la examen. Nici un elev nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost solicitări privind susținerea examenului cu subiectele de rezervă. În cele 105 centre de examen în care s-a desfășurat proba scrisă de Matematică nu a fost înregistrată nici o tentativă de fraudă”, a precizat  Inspectoratul Școlar Județean Botoșani într-un comunicat de presă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
23

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
164

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
68

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...