IȘJ: 77% dintre candidații la concursul de directori au promovat proba scrisă și merg mai departe la interviu

IȘJ: 77% dintre candidații la concursul de directori au promovat proba scrisă și merg mai departe la interviu

Din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, 144 (77%) dintre candidații care au participat la proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli au reușit să ia cele 70 de puncte pentru a se califica la proba de interviu.

Zece candidați au reușit să obțină peste 90 de puncte, cea mai mare notă de la Botoșani fiind de 9,60. Doi candidați au obținut note sub 5, iar 43 de candidați au obținut note între 5 – 6,99, fiind respinși 23%.

Din cei 202 candidați înscriși, s-au prezentat la concurs 189 de candidați, 9 persoane au absentat, iar alte patru, diagnosticate cu Covid-19,  vor susține proba în sesiunea specială din 28 octombrie. Nu a existat niciun caz de fraudă.

Testul primit a fost unul standardizat, cu 50 de itemi de tip grilă, iar timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. Rezultatul a fost primit pe loc, de fiecare candidat, la terminarea probei de către toți candidații.

Desfășurarea probei de interviu va avea loc în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021, urmând ca la sfârșitul lunii decembrie să se emită deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

 

Spune-ne opinia ta