„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

Scopul activității a fost acela de a-i implica pe elevi în procesul de reciclare selectivă, de a le oferi motive de conștientizare a importanței reciclării și de a le crea un comportament ecologic.

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „Învățăm să reciclăm”, organizată în colaborare cu Garda de Mediu din Botoșani.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Botoșani, Cristina Kashyap, a creat o activitate interesantă și interactivă, învățându-i pe copii culorile fiecărui coș de gunoi în vederea reciclării selective.

”Astfel, elevii școlii noastre au conștientizat că albastrul este pentru hârtie și carton, galben pentru plastic și metal, verde pentru sticlă, maro pentru deșeuri biodegradabile (resturi de legume și fructe), iar negru pentru deșeuri menajere (resturi alimentare). De asemenea, copiii au participat la un joc ce presupunea ca ei înșiși să aplice noțiunile teoretice învățate”, au transmis reprezentanții școlii.

Activitatea a fost completată cu discuții libere despre importanța reciclării selective, despre modul corect de a colecta sticle, pet-uri sau hârtie, despre importanța protejării apelor, întrucât reprezintă principala sursă de viață și despre cum toate aceste produse reciclate ajung din nou să fie folosite de către noi, cetățenii, întrucât din ele sunt realizate haine și sticle din plastic.

Scopul activității a fost acela de a-i implica pe elevi în procesul de reciclare selectivă, de a le oferi motive de conștientizare a importanței reciclării și de a le crea un comportament ecologic, spun profesorii Chitic Mihaela și Herghiligiu Simona.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
191

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
685

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
252

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...