Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel”, activități de educație civică și rutieră împreună cu polițiștii de la Secția de Poliție 3 Rurală Hlipiceni - agenți principali Buzilă Alexandru și Airinei Nicușor, doi reprezentanți SVSU Hlipiceni -  Hrapciuc Mihai și Bejan Constantin, un reprezentant al școlii de șoferi ,,Teo Drive Defensive”-Teodorescu Viorel  dar și cu un  reprezentant al poliției rutiere din cadrul IPJ Botoșani – agent principal Doroftei Dănuț.

Activitățile au avut ca scop dobândirea cunoștințelor și regulilor de circulație pe care trebuie să le respecte elevii, atât în calitate de pietoni, cât și în calitate de bicicliști pe drumurile publice.

La aceste activități au participat elevi din ciclul primar și gimnazial, temele discutate fiind în funcție de categoria de vârstă. Astfel, elevii din clasele primare au participat la activitatea intitulată „Siguranță de nota 10”, în timp ce adolescenții fost implicați în activități precum „Pieton disciplinat”, „Biciclist disciplinat”.

În cadrul acestor activității au fost împărțite pliante, au fost prezentate principalele reguli de circulație care se adresează elevilor în calitate de participanți la trafic: traversarea drumului public la trecerea pentru pietoni când există indicator, marcaj, semafor sau indicațiile polițistului rutier, reguli de deplasare a pietonilor pe drumul public prevăzut sau nu cu trotuar, dar și reguli de deplasare cu bicicleta. Informațiile au fost expuse folosindu-se clipuri video și nu numai. De asemenea, la finalul activității polițiștii au distribuit chestionare elevilor pentru a verifica noțiunile dobândite în cadrul instruirii.

 

Elevii au fost încurajați, pe tot parcursul activității, să adopte un comportament responsabil și o conduită preventivă în deplasare lor pe drumurile publice. Aceștia au participat activ și cu interes la discuțiile inițiate de polițiști, dar și la activitățile acestora.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
338

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
483

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...