Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel”, activități de educație civică și rutieră împreună cu polițiștii de la Secția de Poliție 3 Rurală Hlipiceni - agenți principali Buzilă Alexandru și Airinei Nicușor, doi reprezentanți SVSU Hlipiceni -  Hrapciuc Mihai și Bejan Constantin, un reprezentant al școlii de șoferi ,,Teo Drive Defensive”-Teodorescu Viorel  dar și cu un  reprezentant al poliției rutiere din cadrul IPJ Botoșani – agent principal Doroftei Dănuț.

Activitățile au avut ca scop dobândirea cunoștințelor și regulilor de circulație pe care trebuie să le respecte elevii, atât în calitate de pietoni, cât și în calitate de bicicliști pe drumurile publice.

La aceste activități au participat elevi din ciclul primar și gimnazial, temele discutate fiind în funcție de categoria de vârstă. Astfel, elevii din clasele primare au participat la activitatea intitulată „Siguranță de nota 10”, în timp ce adolescenții fost implicați în activități precum „Pieton disciplinat”, „Biciclist disciplinat”.

În cadrul acestor activității au fost împărțite pliante, au fost prezentate principalele reguli de circulație care se adresează elevilor în calitate de participanți la trafic: traversarea drumului public la trecerea pentru pietoni când există indicator, marcaj, semafor sau indicațiile polițistului rutier, reguli de deplasare a pietonilor pe drumul public prevăzut sau nu cu trotuar, dar și reguli de deplasare cu bicicleta. Informațiile au fost expuse folosindu-se clipuri video și nu numai. De asemenea, la finalul activității polițiștii au distribuit chestionare elevilor pentru a verifica noțiunile dobândite în cadrul instruirii.

 

Elevii au fost încurajați, pe tot parcursul activității, să adopte un comportament responsabil și o conduită preventivă în deplasare lor pe drumurile publice. Aceștia au participat activ și cu interes la discuțiile inițiate de polițiști, dar și la activitățile acestora. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent din Botoșani amendat după ce a dat petrecere în apartament!

astăzi, 12:14
30

S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 02:38. O echipă formată din polițiști locali s-a deplasat pe strada Ștefan Luchian, de unde se auzea muzica.Cele sesizate s-au c...

Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

astăzi, 11:53
231

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, spune că, pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în ...

USR Botoșani: ”Nu vă lăsaţi păcăliţi de lucrările făcute înainte de alegeri!”

astăzi, 11:24
42

Deși apreciază lucrările de asfaltare din ultimele săptămâni, USR Botoşani şi Alianţa Dreapta Unită  țin să-i atragă atenţia edilului şef că mandatul unui primar este de patr...