Inspecție tematică organizată de IȘJ în toate instituțiile de învățământ din Botoșani

Inspecție tematică organizată de IȘJ în toate instituțiile de învățământ din Botoșani

La începutul lunii februarie, mai exact în timpul vacanței intersemestriale, Inspectoratul Școlar județean (IȘJ) Botoșani intenționează să organizeze o inspecție tematică în toate instituțiile de învățământ din Botoșani.

Conform datelor transmise de către Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ, obiectivul inspecție îl constituie asigurarea condițiilor de desfășurare a cursurilor, pentru viitoarea prezență fizică a elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ, începând cu semestrul II.

Scopul inspecției este de a preîntâmpina eventuale probleme care pot să apară după o lungă perioadă de întrerupere a cursurilor față în față.

„Din tematica inspecției vor fi verificare stocurile de combustibil pentru perioada de iarnă, funcționalitatea microbuzelor dar și stadiul de pregătire a unităților de învățământ pentru desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, monitorizarea încheierii situației școlare pentru semestrul I și a conformității unor raportări pe care conducerile unităților de învățământ trebuie să le facă periodic către IȘJ pentru ca și noi, mai departe, să putem raporta date corecte și exacte din școli”, a declarat Ada Macovei.

Potrivit oficialului IȘJ, va fi acordă consiliere cadrelor didactice, directorilor care sunt la început de mandat și se va încerca  soluționarea oricărei situații neprevăzute care poate apărea în această perioadă.

 

Spune-ne opinia ta