Început de an în școlile din Botoșani, între flori și materiale de construcție! (foto, video)

Mii de elevi din municipiul Botoșani s-au întors, luni dimineață, în băncile școlii după o vacanță binemeritată.

Anul școlar 2024 – 2025 este unul atipic în municipiul reședință de județ. Dacă în anii trecuți copiii se reîntâlneau în curtea școlii cu colegii și profesorii, anul acesta nu toți au avut parte de o festivitate a începutului de an școlar.

Acest lucru este pus pe seama lucrărilor de reabilitare care se desfășoară în 14 unități de învățământ din municipiul reședință de județ.

Multe școli din Botoșani nici măcar nu se bucură de o festivitate de deschidere a anului școlar. Unele au optat să înceapă noul an școlar cu programul „Școala Altfel” (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și Școala Gimnazială nr. 7) și cu „Săptămâna Verde” (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 13 din Botoșani).

De asemenea, alte unități de învățământ fie s-au adaptat condițiilor, fie nu au organizat deloc o deschidere ca în anii anteriori.

Ambuteiaje în trafic în prima zi de școală

De la prima oră a zilei în mai multe zone din preajma unităților de învățământ s-au creat ambuteiaje, traficul fiind chiar paralizat pentru câteva minute. În sprijin au fost trimise mai multe echipaje de poliție care au dirijat șoferii.

De exemplu, la Școala „Elena Rareș” din Botoșani mare parte dintre părinții care și-au adus copiii la școală și-au parcat mașinile pe prima bandă de circulație, chiar și în sensul giratoriu. O situație similară a fost și la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani. Părinții care au dorit să își aducă copiii la școală nu au mai găsit niciun loc de parcare pe străduța din fața unității școlare.


Veselie și flori

În ciuda faptului că acest an școlar vine cu multe provocări și disconfort atât pentru profesori, cât și pentru copii, atmosfera a fost una veselă, care a adus zâmbete pe chipurile a zeci de elevi. Unii mai mult, alții mai puțin.

Cu flori în mână, îmbrăcați în uniformele școlare, mare parte dintre copii și-au îmbrățișat colegii și profesorii, iar revederea a fost una dulce. 

Școală cu directoare model și învățământ în trei schimburi

Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani și-a întâmpinat elevii, pe 9 septembrie, pe terenul din curtea unității de învățământ.

Programul copiilor care învață la această școală se va desfășura în trei schimburi, cu orele de curs și pauzele reduse. Aici festivitatea de deschidere a noului an școlar a început cu intonarea imnului și cu o slujbă de binecuvântare.

Prima zi de școală a fost scurtă, profesor Artimizia Merticaru, directoarea unității de învățământ, le-a transmis copiilor cum se va desfășura acest an școlar în trei schimburi.

Trebuie să menționăm că prof. Artimizia Merticaru este semifinalistă la categoria „Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse” în cadrul Galei Directorilor Anului 2024.






Bobocei întâmpinați pe ritmuri de dans la Liceul Pedagogic

Conducerea Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani a hotărât ca, în condițiile în care se desfășoară și la ei lucrări de reabilitare, festivitatea de deschidere a noului an școlar să aibă loc în parcul din fața unității de învățământ.

Noii elevi ai Liceului Pedagogic au avut parte de o deschidere a anului cu totul aparte. Copiii din învățământul primar au făcut o boltă din flori pentru a-i primi pe cei noi și au avut un dans de deschidere.





Deschidere cu oficialități la Laurian

La Colegiul Național „A.T. Laurian” festivitatea de deschidere nu a fost dedicată doar copiilor acestei unități de învățământ, ci și „musafirilor” relocați aici.

La Laurian au participat și oficialități botoșănene, printre care menționăm prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliului Județean Botoșani și al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

În acest an școlar Colegiul Național „A.T. Laurian” trebuie să găzduiască alte câteva zeci de suflete de la alte unități de învățământ în care se desfășoară lucrări de reabilitare.



Baloane și mascotă la Colegiul Economic

Elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani au avut parte de o festivitate de deschidere cu baloane și în prezența mascotei lor.

Aici au participat, de asemenea, și oficialitățile invitate la Colegiul Național „A.T. Laurian”.









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...