Începe vacanța intersemestrială. Săptămâna viitoare vom afla dacă se merge la școală sau se continuă cursurile online

Începe vacanța intersemestrială. Săptămâna viitoare vom afla dacă se merge la școală sau se continuă cursurile online

Elevii încheie astăzi primul semestru și intră în vacanța intersemestrială. Școala se încheie online, dar guvernul dorește ca, dacă situația epidemiologică o va permite, predarea să se reia în format normal când începe semestrul al doilea, respectiv de la data de 8 februarie.

Anul școlar 2020-2021 a început în format clasic pentru majoritatea școlilor, în septembrie, dar președintele Iohannis a decis trecerea în online de la data de 9 noiembrie 2020. Mutarea a fost programată inițial pentru 30 de zile, însă termenul a fost prelungit până în acest moment.

Urmând a începe pe data de 8 februarie, semestrul al doilea va avea o durată de 17 săptămâni și se va încheia pe data 18 iunie. Evident, excepția o reprezintă elevii din clasa a XII-a, pentru care școala se va încheia pe 4 iunie.

Până la finele celui de al doilea semestru sunt prevăzute vacanțe de primăvară în jurul Paștelui Catolic, respectiv 2-11 aprilie, dar și a Paștelui Ortodox, 30 aprilie - 9 mai.

În schimb, în această perioadă vom afla și dacă elevii de la Botoșani se vor întoarce în băncile școlii. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în mod repetat în ultimele zile că detaliile și deciziile în acest sens vor fi luate în comun cu Ministerul Sănătății pe 2 sau 3 februarie.

În județul Botoșani așteaptă să ajungă în băncile școlii nu mai puțin de 63000 de copii și elevi, care învață în 475 de unități de învățământ.

 

Spune-ne opinia ta