Grădinița nr. 22 din Botoșani ar putea sta „pe tușă” 12 luni

Grădinița nr. 22 din Botoșani ar putea sta „pe tușă” 12 luni

Începând de luni, 15 martie 2021, cei 292 de preșcolari, respectiv 11 grupe de copii, din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.22 din Botoșani, au fost nevoiți să-și continue activitatea  exclusiv online.

Această situație este cauzată de lucrările de modernizare demarate de Primăria municipiului Botoșani, cu fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Gabriel Hârtie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, a declarat că din informarea oficială transmisă de Primăria municipiului Botoșani către unitatea de învățământ, este posibil ca  lucrările de modernizare să dureze aproximativ 12 luni, timp în care preșcolarii vor face cursuri online.

„Ordinul de demarare al lucrărilor este semnat de către Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani. Din informarea oficială pe care au transmis-o către grădiniță, se stipulează un termen de 12 luni de la data începerii lucrărilor. Noi sperăm să nu fie nevoie de cele 12 luni iar constructorul să finalizeze lucrările cât mai rapid pentru ca preșcolarii să revină la grădiniță”, a precizat Gabriel Hârtie.

Oficialul declară că  nu s-a găsit nicio soluție pentru cei 292 de copii de acolo, aceștia fiind nevoiți ca, până la finalizarea lucrărilor de modernizare, să-și desfășoare activitatea în mediul online.

„Dat fiind numărul prea mare de copii, nu am avut spațiu fizic unde să mutăm acești preșcolari. În momentul de față, activitatea lor se desfășoară în mediul online până se finalizează lucrările de modernizare”, a mai adăugat oficialul.

 

Spune-ne opinia ta