Profesor botoşănean, despre dosarul pentru gradaţii de merit: "Este o chestie aberantă..."

Profesor botoşănean, despre dosarul pentru gradaţii de merit: "Este o chestie aberantă..."

Un profesor botoşănean vrea să se pună mai mult preţ pe calitate şi nu pe cantitate atunci când se stabilesc anumite drepturi de natură financiară pentru angajaţii din sistemul de învăţământ.

Prof. Artur Bălăucă susţine că în prezent pentru a obţine gardaţie de merit un cadru didactic trebuie să aibă un dosar cât mai stufos iar totul se transformă într-o goană după hârtii, care uneori nu au nicio acoperire, după cum susţine Bălăucă.

“Este o chestie aberantă, care are dosarul mai mare. Am un amic care a obţinut medalie de argint la etapa internaţională a olimpiadei de matematică. Omul acesta merită gradaţie de merit fără dosar? Nopţi întregi a muncit. Dosarul dacă îl pui şi mai ai şi o relaţie...după criteriul cât e de voluminos. Nu se poate. Vă daţi seama câte hârtii sunt umflate şi care nu au nicio acoperire. Adeverinţe de nu ştiu unde aduse, umblă oamenii după hârtii înnebuniţi când ar trebui să fie nişte criterii clare, simpliste”, a spus prof. Artur Bălăucă în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 

Spune-ne opinia ta