(FOTO) Singura unitate de învățământ din municipiu unde continuă activitatea în mediul online. Daniel Botezatu: „Au găsit fraierii din Botoșani”

(FOTO) Singura unitate de învățământ din municipiu unde continuă activitatea în mediul online. Daniel Botezatu: „Au găsit fraierii din Botoșani”

De luni, 10 mai 2021, toți elevii și preșcolarii din municipiul Botoșani au revenit, în format fizic, în unitățile de învățământ. Însă, acest lucru nu a fost posibil și pentru cele 8 grupe de preșcolari, respectiv 228 de copii înscriși la Grădinița nr.19.

Conducerea Primăriei Botoșani a decis ca această unitate de învățământ să fie închisă de pe data de 30 aprilie 2021, urmând ca preșcolarii să-și continue activitatea în mediul online, nefiind găsită nicio soluție pentru relocarea copiilor în alte spații și continuarea cursurilor în format clasic.

Potrivit municipalității, închiderea grădiniței este absolut necesară pentru efectuarea lucrărilor de modernizare în vederea obținerii autorizației de incendiu.

Daniel Botezatu, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, a declarat că decizia Executivului Primăriei Botoșani de a suspenda activitatea copiilor înscriși la Grădinița nr.19 ține de interesele constructorului care realizează lucrările de modernizare. De asemenea, oficialul IȘJ este de părere că aceste lucrări puteau fi amânate până la vacanța de vară, pentru ca activitatea preșcolarilor să nu fie afectată.

„La Grădinița nr.19, factorul de decizie de la nivelul Executivului Primăriei Botoșani ține prea mult cont de interesele celor care instalează acele sisteme. Ei puteau foarte bine să facă aceste lucrări în timpul verii, atunci când copiii s-ar fi aflat în vacanță.

Dar probabil ca vara au alte lucrări în alte județe și atunci au găsit fraierii din Botoșani. Grădinița 19 este destul de mare, cu mulți copii, care, din păcate, nu beneficiază în aceste momente de învățământ în format fizic.

Perioada mi se pare destul de lungă. Nu sunt specialist dar am înțeles că e vorba de niște lucrări de structură. Nu văd de ce trebuie să dureze luni de zile o asemenea lucrare”, a declarat Daniel Botezatu.

Primarul Cosmin Andrei a dat, însă, asigurări că preșcolarii vor putea să se întoarcă la grădiniță începând cu luna septembrie a anului școlar următor.








 

 

Spune-ne opinia ta