(FOTO) Începerea noul an școlar la o unitate renumită de învățământ din municipiu

(FOTO) Începerea noul an școlar la o unitate renumită de învățământ din municipiu

Elevii botoșăneni au început luni, 13 septembrie 2021, un nou an școlar. În ciuda amenințării celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, elevii și preșcolarii din Botoșani vor fi în bănci și nu în fața calculatoarelor.

La Școala nr. 7 din Botoșani, ceremonia de începere a noului an școlar a început la ora 8:30, fără a depăși durata stabilită de autorități, respectiv de o oră și jumătate.

Doar 216 elevi dintr-un total de 963 au avut posibilitatea de a fi prezenți la festivitate, ceremonia de deschidere fiind adresată în special elevilor aflați la începutul unui  nou ciclu școlar.

În prezența oficialităților locale din domeniul învățământului și al sănătății, doar 216 elevi de clasa pregătitoare și clasa a V-a, însoțiți de părinți, au luat parte, pe terenul de sport,  la ceremonia de deschiderea a noului an școlar.

Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național, urmată de slujba de binecuvântare a celor prezenți.

În discursurile de început de an școlar, atât inspectorul școlar general al IȘJ Botoșani, Ada Macovei, cât și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, au urat copiilor și părinților putere de muncă și sănătate.

„Vă doresc să aveți parte de un an școlar plin de satisfacții și bucurii, părinților le doresc sănătate și putere și să vină la școală cât mai des, la fel cum sunt astăzi prezenți  aici. În această școală există toate condițiile și toate premisele pentru a obține performanță. Le doresc tuturor colegilor profesori și întregului personal din această unitate, sănătate, putere de muncă și să țină școala acolo unde îi este locul de mulți ani”, a declarat oficialul IȘJ, Ada Macovei.

La rândul său, șefa DSP, ajunsă spre sfârșitul ceremoniei, a transmis elevilor și părinților prezenți că își dorește ca noul an să continue în varianta fizică.

„Să dea Dumnezeu să facem tot anul în varianta fizică la școală, dar acest lucru depinde de și de noi. Vă doresc succes și putere de muncă!”

Ceremonia a continuat cu emoționantul „pod de flori”, realizat de elevii claselor a -V-a, pe sub care au pășit „boboceii” claselor pregătitoare.











 

 

Spune-ne opinia ta